spijk_vignet
Ina Spijk

Mijn roepnaam is Ina en mijn achternaam Spijk en ben er ook nog eens in 1965 geboren. In de tussentijd heb ik wat rondgezworven in de provincie en ik woon sinds 2017 met heel veel plezier in een mooi pand in Warffum in het oude postkantoor en daarna kapsalon. Ik heb het omgetoverd tot woonhuis en kan er ook mijn werkzaamheden als filmmaker uitoefenen.
Aangezien ik een echte Groninger ben en er mijn hele leven heb gewoond spelen mijn films en documentaires zich ook vrijwel altijd af in de provincie.
Zoals de documentaires over de “Dienstmeisjes voor dag en nacht en “Van Boerenknechtje tot landarbeider”. Deze zijn ook allebei op Ander Tijden van de NPO uitgezonden.
Op dit moment draag ik als filmmaker o.a. bij aan het terugdringen van de eenzaamheid onder ouderen met mijn mediaproject Samen in Beeld TV. Hierin filmen wij met en voor ouderen. Deze programma’s worden intern uitgezonden binnen zorginstellingen, op de lokale omroepen RTVGO en OOGTV en via het YouTube kanaal.
Aangezien ik graag met kunst en cultuur bezig ben en ik graag nieuwe mensen in het dorp wil ontmoeten leek mij deze combinatie ideaal om mee te doen aan dit weekend. Ook zal ik tijdens dit weekend ouderen betrekken bij dit evenement en er een reportage over maken voor de lokale omroepen. De wereld van buiten naar binnen brengen.