Trudy Beekman
Trudy Beekman

Ik maak tekeningen, leporello’s en boekjes. Mijn materiaal is pen + aquarel en kleurpotlood. Pen en aquarel als ik het snel en luchtig wil, kleurpotlood voor heel langzaam en geconcentreerd werk. Het liefst werk ik in een leeg boek met papier dat ik niet ken, en een dikte die me uitdaagt. Die lege boekjes inspireren me tot het maken van manuscripten. Ik noem het bewust manuscripten omdat ik als een moderne monnik uren zit te werken in zo’n boek. Behalve de tekeningen is voor mij tekst ook heel belangrijk. Die moet in harmonie zijn met de tekening en de losse details die ik er vaak bij teken. De tekst kan de Latijnse naam van een plant zijn, maar ook mijn emoties bij wat ik teken.

De manuscripten zijn unica en bedoeld om te verkopen. Afhankelijk van de dikte van het boek, de moeilijkheidsgraad en het onderwerp zijn de prijzen heel erg verschillend. Mijn losse tekeningen zijn vaak vergelijkbaar met de bladzijden uit een manuscript.

Verder vul ik schetsboekjes met alles wat me opvalt tijdens mijn bijna dagelijkse tochten door de natuur. Deze schetsboekjes zitten in een grote blauwe dekenkist, waar u vrij in mag neuzen. 

Het atelier is te bezichtigen als een museum. U kunt er kijken naar de natuurverzameling uit het voormalig ‘Vindselmuseum’, u kunt mijn uitgebreide natuur- en tekenbibliotheek raadplegen, u kunt in de tuinkamer zitten, kinderen mogen met de knikkerbaan spelen. En er is koffie en thee.

Website: www.trudybeekman.nl

Hoofdstraat 5.