Boetseertechnieken voor kinderen

De kinderen mogen onder het toeziend oog van de kunstenares volop experimenteren met klei en iets creatiefs maken om mee naar huis te nemen.
Het werkstuk laten bakken en op een later tijdstip ophalen kan ook, maar daar wel zijn kosten aan verbonden, € 2,50 per kind.

Per workshop kunnen 6 maximaal kinderen meedoen.

Wie: Anjo de Groot
Wanneer: Za. 13:00.
Waar: Rottumerplaat 2.

 Je kunt je hier opgeven.

Zing maar gewoon

Er valt van allerlei te zeggen over zingen, en er wordt ook veel over gezegd de laatste tijd. Door stembevrijders en neuropsychologen en coaches en noem maar op.
Zingen is heerlijk en gezond. Zeker.
Zingen is eng. Ook soms.
Zingen is goed voor je. Absoluut.
Zingen is luisteren. Jawel.
Deze ‘workshop’ is bedoeld voor mensen die gewoon even willen zingen.
Een half uurtje maar.
Ook geschikt voor mensen die denken dat ze niet kunnen zingen.
We zingen eenvoudige canons en laten ons verrassen door de samenklank, de harmonie.
Dat hoop ik in ieder geval.
Je bent van harte welkom.

Wie: Kaja (Karin) van Grieken
Wanneer: Za. 14:00; 15:00; 16:00.
Waar: Kerkje Breede.

Opgeven is niet nodig, er is ruimte genoeg.

Haiku's dichten

Haiku’s, korte gedichten van 3 regels, zijn al eeuwenlang zeer geliefd in Japan. In de beste haiku’s wordt een moment in een seizoen gevangen. Het is leuk om te doen. Het schrijven van een haiku lijkt op het maken van een snelle schets in woorden. Ze kunnen gevoelens overbrengen, zonder dat die worden beschreven. De bekendste haiku is van de Japanse dichter Bashô (1644-1694):

de oude vijver
een kikker springt
geluid van water

Haiku’s schrijven is een kunst. Je leert je concentreren en spelen met taal en de beelden die daarin verborgen liggen. Iedereen kan het. Eerst wordt iets verteld over de haiku en daarna gaan we aan de slag.

Wie: Eelco Bruinsma
Wanneer: Za. 14:00 / Zo. 11:30
Waar: Oostervalge 2.

De workshop duur ongeveer een uur. Je kunt je hier opgeven.

Striptekenen

In het Nederlands Stripmuseum geeft Jan rondleidingen en workshops striptekenen aan groepen basisscholen, middelbare scholen en volwassenen. Hij is cartoonist en illustrator. Zijn werk zet de cartoon in een nieuw daglicht. Typerend in het werk van Jan  is het oog voor detail en een bepaalde vorm van humor. De illustraties bevatten ontzettend veel informatie. De kijker raakt verdwaald in grote zoekplaten. 

In de striptekenworkshop tijdens het Art Weekend Warffum leren de deelnemers de kunstvorm Stripverhaal begrijpen. Een striptekening is meer dan een grappig figuurtje dat een verhaal vertelt.

Wie: Jan Klinkhamer
Wanneer: Za. 11:30 / Zo. 14:00
Waar: Oostervalge 2

Je kunt je hier opgeven.

DSC_0369

Kennismaken met klassieke muziek en het klavecimbel

nomen_vignet_profile

In deze workshop, geschikt voor alle leeftijden, krijgen de deelnemers uitleg over het klavecimbel in de ‘Weem’ (de oude pastorie van Warffum) en mogen er ook zelf op spelen.

Er wordt verteld over de muziek en de plaatsen waar deze muziek uitgevoerd werd. Dansen uit de ‘barok’ worden gespeeld zoals: de Allemande, Courant, Sarabande en Menuet. Kinderen die piano of keyboard spelen kunnen ‘barok’- muziek meenemen om het zelf op het klavecimbel te spelen.

Wie: Hans Nomen
Wanneer: Za. 15:00 / Zo. 15:00
Waar: Pastorieweg 24.

Je kunt je hier opgeven.

'Vindsels' tekenen

De kinderen/ volwassenen nemen ‘vindsels’ mee uit de natuur die ze onderweg hebben geraapt. (veertje, schelp, blaadje, zaad, bloem, schors, etc.). Die gaan we tekenen in een boekje.
Ook krijgt je de Latijnse naam van het voorwerp, enkele wetenswaardigheden. Het is dus een combinatie van kunst en wetenschap. In je boek maak je één bladzijde per voorwerp, en die bladzijde gaat er leuk uitzien.

Wie: Trudy Beekman
Wanneer: Za. 13:00 / Zo. 15:00
Waar: Hoofdstraat 5.

 Je kunt je hier opgeven. 

Drummen

Kom lekker drummen in de studio van Sander de Groot. De bedoeling is om in een groepje van 6 kinderen een drumstuk te gaan spelen. Daarnaast kan iedereen even achter een compleet drumstel gaan zitten om even flink los te gaan!

Wie: Sander de Groot
Wanneer: Za. 11:00 / 13:00 / 15:00
Waar: Torenweg 3

 Je kunt je hier opgeven. 

Lees voordat u dit formulier invult meer over onze privacy policy (over de bescherming van uw privacy en uw gegevens).

Sluit Menu